Onderwijs en Onderzoekend Leren

Onderwijs

Op onze school wordt gewerkt volgens een leerstofjaarklassen systeem. Ieder kind is verschillend en heeft zijn of haar eigen talenten. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en ons doel is het beste uit ze te halen. Daarom willen wij ons onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de individuele behoeften en mogelijkheden van het kind.

Jaarklassen

De Catamaran werkt met het jaarklassensysteem, behalve voor de kleuters. Wij proberen de klassen niet groter te maken dan 30 leerlingen per groep. In de kleuterklassen starten wij met ongeveer 20 leerlingen. In de loop van het schooljaar stromen nieuwe kleuters in. Aan het einde van een schooljaar worden alle oudste kleuters samengevoegd, om zo een nieuwe groep 3 samen te stellen.

Kwaliteitswijzer Amsterdam

Hier vindt u de link naar de Kwaliteitswijzer Basisonderwijs.

Op deze site vindt u algemene gegevens over de Amsterdamse scholen, zoals aantal leerlingen, adresgegevens en contactinformatie maar ook een overzicht van de meest recente gegevens uit de Kwaliteitswijzer Basisonderwijs Amsterdam. Zo krijgt u op basis van feitelijke gegevens in een oogopslag inzicht in de onderwijskwaliteit van de Amsterdamse scholen. Wij vinden het als school belangrijk om u goed te informeren. Daarom deze overzichtelijke site voor meer schoolwijsheid!

Onderzoekend leren

Wij hebben gekozen voor Onderzoekend leren om bij de kinderen ondernemend gedrag en onderzoekszin te stimuleren. Kinderen zijn van jongs af aan al geïnteresseerd in en nieuwsgierig naar het hoe en waarom van de dingen om hen heen. Juist kinderen van de basisschool vragen om onderwijs waarin denken én doen samen gaan en waarbij de eigen leef- en belevingswereld als uitgangspunt wordt gekozen. Ze leren dat creativiteit, intelligentie, inzicht en samenwerking nodig zijn. Tijdens de opdrachten doen de kinderen onderzoek, leggen relaties, maken verbanden inzichtelijk en zoeken oplossingen voor problemen en leren die daarna toe te passen in de praktijk.

Schematisch ziet ons onderzoekend leren er als volgt uit: